Bottom-up

Vanuit de praktijk

Mensen die direct te maken hebben met B12-tekort zien als eerste de noodzaak van onderzoek. Huisarts Walter Schrader zag in zijn praktijk hoe B12-tekort grote invloed kan hebben op gezondheid en levenskwaliteit. Hij zag de mogelijkheid om een grootschalig onderzoek op te zetten naar de oorzaken van die tekorten.

Coöperatie

Dit onderzoek is een ‘bottom-up’ initiatief, Iedereen die deelneemt aan het onderzoek is mede-eigenaar door lid te worden van de B12.4MedBox coöperatie. Dit kost €2,50 per maand, of €25,- per jaar. Deze zijn nodig om de kosten te kunnen dekken die gemaakt worden om het onderzoek uit te voeren en te kunnen communiceren. Het is ook een wettelijke verplichting voor deze organisatievorm*. Mocht het onderzoek inkomsten opleveren dan heeft u de keus de inleg terug te krijgen, of te doneren aan een (vervolg) onderzoek. De B12.4MedBox waarin u uw data kunt inzien en aanvullen is inbegrepen bij dit bedrag.

Van u

Voor het onderzoek worden alleen de gegevens die nodig zijn voor een betrouwbare conclusie van u gevraagd. De gegevens zijn van u, wij kijken alleen mee, en u blijft daarom te allen tijde beschikken over de metingen en andere informatie. Zo is het mogelijk te monitoren of je B12-status in balans blijft, en eventueel tijdig aanpassingen maken. Dat doen we via de B12.4MedBox software, een digitale gezondheids-tracker. De metingen die je bij de huisarts laat doen worden hierin opgeslagen en zijn eenvoudig terug te zien.

Organisatievorm*

* AVG (Algemene Verordening Persoonsgegevens), door de Nederlandse overheid ingesteld per 25 mei 2018, alsmede aan de verplichting van de Nederlandse overheid dat ieder lid van een belangenvereniging een bedrag moet worden doorberekend om de oprichtings- en organisatiekosten te kunnen bekostigen.

Meer weten over de

4MedBox?

Email

b12.secretaris@4medbox.eu

Lokatie

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

4MedBox Copyright 2019