soldeersessie

luchtkwaliteit meters

De Verademing

Soldeersessie luchtkwaliteit meters

Voor een project rond luchtkwaliteit en gezondheid zoeken we mensen die sensoren willen solderen.

zaterdag 16 oktober 2021

 

 

Ons doel

Luchtkwaliteit is van grote invloed op de gezondheid. De Verademing wil luchtkwaliteit metingen gebruiken om luchtwegklachten te verminderen. Deze soldeersessie is ons eerste project.

We gaan luchtkwaliteit meters solderen, die worden aangesloten op het netwerk van een bestaande community: sensor.community. Iedereen kan gebruik maken van de metingen, het is open data.

Je kan metingen bijvoorbeeld gebruiken om te weten op welke dagen de ramen beter dicht kunnen blijven vanwege veel fijnstof.

Dag en tijd

Zaterdag 16 oktober

Tijd: 11.00 – 16.00 uur

Inclusief lunch

Locatie

Het solderen van de luchtkwaliteit meter vindt plaats in een COVID-proof locatie in centrum Leiden:

ontmoetingscentrum BOPHerenstraat 61, 2313 AG Leiden.

Ophangen en aansluiten van de meter

Deelnemers kunnen de fijnstofmeters thuis (buiten) ophangen, en via de eigen wifi verbinding koppelen aan sensor.community. Hiervoor is een handleiding, en begeleiding via een online bijeenkomst voor wie dat wil.

Materiaal en kosten

Voor gereedschap en de onderdelen ter waarde van ongeveer 100€ wordt gezorgd. We vragen een vrijwillige bijdrage in de kosten, we willen uit de opbrengst een volgende ronde organiseren. Hoe meer meetpunten hoe beter! Deze eerste ronde is vooruit betaald door de actie ‘Leiden Ontsmet‘.

 

De meters gaan in Leiden o.a. fijnstof meten, en worden aangesloten bij Sensor.Community.

Fijnstof heeft een negatief effect op de gezondheid. De metingen van de sensoren kunnen in de toekomst gekoppeld worden aan de 4MedBox  health tracker.

Volg ons op Social Media:

De Verademing

Soldeersessie

  boom in herfstkleuren

  De Verademing

  Werkgemeenschap De Verademing wil mensen helpen hun longklachten te verminderen. We combineren hiervoor metingen van luchtkwaliteit met een digitaal systeem met symptoom-tracker.

  4medbox
  logo remedi

  4MedBox Copyright 2021