Selecteer een pagina

De Verademing

Luchtkwaliteit heeft invloed op de gezondheid. Community De Verademing combineert informatie over luchtkwaliteit met een digitaal gezondheidssysteem: de 4MedBox. Zo willen we longklachten helpen verminderen, en bijdragen aan onderzoek.

De Verademing wil mensen helpen hun leefomgeving gezonder te maken. We doen dat door projecten als BIO-bos, een voedselbos dat aangelegd wordt in Leiden. Bert Stemerdink ontwerpt dit ‘tiny forest’, met in het hart vijf oude fruitbomen.

Daarnaast wil De Verademing metingen van luchtkwaliteit gebruiken om mensen met luchtwegklachten te helpen vrijer te ademen. We sluiten aan bij een internationaal netwerk van sensoren die de luchtkwaliteit meten, en organiseren daarvoor binnenkort een sessie waar je je eigen luchtkwaliteitmeter kunt solderen.

f

Invloeden van buiten

Gezondheid staat niet los van de omgeving. Luchtkwaliteit is van invloed op het ontstaan en verloop van klachten bij bijvoorbeeld astma. De Verademing zet metingen van onder andere fijnstof in om mensen te helpen hun klachten te verminderen. We werken aan een koppeling met de 4MedBox, een digitaal systeem om eigen gezondheid en welzijn te volgen en verbeteren.

w

Community

Betrokkenheid van een grotere groep mensen, plus vakkennis van beroepskrachten, maakt mogelijk de leefomgeving op een duurzame manier gezonder te maken. Of je nu een project in je directe omgeving opzet, of met een online community een gezamenlijk doel nastreeft: samen bereik je meer.

Educatie

Leiden is in 2022 European City of Science. De Verademing start vanuit Leiden, en richt zich op Europa. We willen 2022 dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. De aanleg van een voedselbos zien we als een kans om kinderen en jongeren rechtstreeks kennis te laten maken met voedsel kweken. De luchtkwaliteitmeters bieden mogelijkheden voor technische projecten op scholen.

U

Open Science

Citizen Science is een kans om actief bij te dragen aan kennisontwikkeling. Een netwerk van deelnemers verzamelt informatie voor onderzoek, vaak in samenwerking met professionele wetenschappers. De resultaten zijn toegankelijk voor iedereen.

BIO-Bos Leiden:

voedselbos

Een voedselbos is een ontzettend leuke manier om met natuur en voeding bezig te zijn. Het is een ontmoetingsplek,  waar kleinschalig groente en fruit verbouwd wordt op een duurzame manier. 

BIO-bos

Een voedselbos is een ontzettend leuke manier om met natuur en voeding bezig te zijn. Het is een ontmoetingsplek, waar kleinschalig groente en fruit verbouwd wordt op een duurzame manier.

Luchtkwaliteit meter

De Verademing houdt een soldeersessie in het centrum van Leiden. Deelnemers kunnen hun eigen luchtkwaliteit meter in elkaar zetten, en aansluiten bij het internationale netwerk van Sensor Community.

W

4MedBox

De 4MedBox is een systeem dat informatie over je persoonlijke gezondheid veilig opslaat. Met dit ‘contextuele’ systeem kan je bovendien de invloed van de omgeving op je gezondheid zien. 

DOE OOK MEE!

We organiseren in Leiden een sessie luchtkwaliteit meter solderen. De meters gaan worden aangesloten bij Sensor.Community.

Fijnstof heeft een negatief effect op de gezondheid. De metingen van de sensoren kunnen in de toekomst gekoppeld worden aan de 4MedBox, een systeem dat informatie over je gezondheid veilig bij elkaar brengt.

Volg ons op Social Media:

De Verademing

birds sitting in a row
boom in herfstkleuren

De Verademing

Werkgemeenschap De Verademing wil mensen helpen hun longklachten te verminderen. We willen luchtkwaliteit meten en verbeteren, en combineren dat met een digitaal systeem om symptomen bij te houden.

4medbox
logo remedi

4MedBox Copyright 2021