Blog

De Verademing
Voedselbos Matilo: de plannen krijgen vorm

Voedselbos Matilo: de plannen krijgen vorm

Het ontwerp van voedselbos Matilo is geïnspireerd op kloostertuinen: zelfvoorzienend, en met een educatieve functie. Goed ontworpen voedselbossen vormen ecosystemen, waarin bomen en struiken elk jaar nieuw hout en bladeren leveren. Zo ontstaat een een gezonde, vruchtbare bodem die geschikt is voor kleinschalige tuinbouw.

Lees meer
Voedselbos Matilo: Walter vertelt (video)

Voedselbos Matilo: Walter vertelt (video)

Walter vertelt over de aanleg het voedselbos dat hier komt. Van de loten wordt een houtwal gemaakt, door zoveel mogelijk natuurlijk materiaal gebruiken is er meteen ook weer voeding voor de bomen zelf. Bovendien is het goed voor de biodiversiteit. “Kijk we kunnen daar veel over praten, maar we zullen zelf de handen aan de ploeg moeten slaan.”

Lees meer
Citizen Science

Citizen Science

Citizen Science of burgerwetenschap is wetenschap grotendeels uitgevoerd door burgers. Een netwerk van deelnemers verzamelt informatie voor onderzoek, vaak in samenwerking met professionele wetenschappers. Samen naar meer kennnis!

Lees meer
boom in herfstkleuren

De Verademing

Werkgemeenschap De Verademing wil mensen helpen hun longklachten te verminderen. We willen luchtkwaliteit meten en verbeteren, en combineren dat met een digitaal systeem om symptomen bij te houden.

4medbox
logo remedi

4MedBox Copyright 2022