Over ons

De Verademing wil mensen helpen hun leefomgeving gezonder te maken. We doen dat door projecten als BIO-bos, een voedselbos dat aangelegd wordt in Leiden. Bert Stemerdink ontwerpt dit ’tiny forest’, met in het hart vijf oude fruitbomen.

Daarnaast wil De Verademing metingen van luchtkwaliteit gebruiken om mensen met luchtwegklachten te helpen vrijer te ademen. We sluiten aan bij een internationaal netwerk van sensoren die de luchtkwaliteit meten, en organiseren daarvoor binnenkort een sessie waar je je eigen luchtkwaliteitmeter kunt solderen.

f

Invloeden van buiten

Gezondheid staat niet los van de omgeving. Luchtkwaliteit is van invloed op het ontstaan en verloop van klachten bij bijvoorbeeld astma. De Verademing zet metingen van onder andere fijnstof in om mensen te helpen hun klachten te verminderen. We werken aan een koppeling met de 4MedBox, een digitaal systeem om eigen gezondheid en welzijn te volgen en verbeteren.

w

Community

Betrokkenheid van een grotere groep mensen, plus vakkennis van beroepskrachten, maakt mogelijk de leefomgeving op een duurzame manier gezonder te maken. Of je nu een project in je directe omgeving opzet, of met een online community een gezamenlijk doel nastreeft: samen bereik je meer.

Educatie

Leiden is in 2022 European City of Science. De Verademing start vanuit Leiden, en richt zich op Europa. We willen 2022 dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. De aanleg van een voedselbos zien we als een kans om kinderen en jongeren rechtstreeks kennis te laten maken met voedsel kweken. De luchtkwaliteitmeters bieden mogelijkheden voor technische projecten op scholen.

U

Open Science

Citizen Science is een kans om actief bij te dragen aan kennisontwikkeling. Een netwerk van deelnemers verzamelt informatie voor onderzoek, vaak in samenwerking met professionele wetenschappers. De resultaten zijn toegankelijk voor iedereen.

Walter Schrader

Walter Schrader

Doendenker

Actief wereldverbeteraar en gepensioneerd huisarts. Werd verkozen tot Leidenaar van het Jaar voor zijn inzet om vaccins naar Namibië te brengen. 

Linda Rikkers

Linda Rikkers

Website & Community bouwer

Maakt er graag iets moois van, zonder de inhoud te vergeten. Heeft een voorliefde voor sociale en groene projecten, waarvan ook de wereld een beetje mooier wordt.

Rick Overkleeft

Rick Overkleeft

Partner 4MedBox

Software Developer met een visie, co-founder 4MedBox. Gezondheid draait om welzijn, dat begint bij preventie en vraagt zorg op maat. De 4MedBox is daarom ontworpen met de persoon als uitgangspunt.

Tessel Niemantsverdriet

Tessel Niemantsverdriet

Fotograaf

Heeft oog voor detail en symboliek. De schoonheid in kleine dingen weet zij in beeld te vangen.

boom in herfstkleuren

De Verademing

Werkgemeenschap De Verademing wil mensen helpen hun longklachten te verminderen. We willen luchtkwaliteit meten en verbeteren, en combineren dat met een digitaal systeem om symptomen bij te houden.

4medbox
logo remedi

4MedBox Copyright 2022