BIO-bos

Pluk de dag, plant de toekomst!

Luchtkwaliteit meter solderen

Soldeer je eigen luchtkwaliteit meter! Deze kan aangesloten worden bij het netwerk van Sensor Community.

De Verademing wil mensen helpen hun leefomgeving gezonder te maken en luchtwegklachten verminderen. We hebben een aantal lopende projecten, en verschillende samenwerkingsverbanden. 

De Verademing

birds sitting in a row
bij in een kersenboom

BIO-bos

Voedselbos bij Leiden – Pluk de dag, plant de toekomst!

Aan de rand van Leiden ligt park Matilo. Zes oude fruitbomen op dit terrein zullen het hart vormen van het voedselbos dat hier komt. Bert Stemerdink ontwierp BIO-bos vanuit de ‘Tiny Forest’-uitgangspunten: goed voor mens en milieu.

De productie van voedsel is steeds verder van de consument af komen te staan, een voedselbos biedt kans om op een ontzettend leuke manier met voeding en natuur bezig te zijn. BIO-bos wil ook een plek zijn waar vrienden en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

Lees meer

bij in een kersenboom

Solderen luchtkwaliteit meters

Soldeer je eigen luchtkwaliteit meter, en sluit die aan op een internationaal netwerk.

Luchtkwaliteit is van grote invloed op de gezondheid. De Verademing wil luchtkwaliteit metingen gebruiken om luchtwegklachten te verminderen.

We gaan luchtkwaliteit meters solderen, die worden aangesloten op het netwerk van een bestaande community: sensor.community. Je kan metingen bijvoorbeeld gebruiken om te weten op welke dagen de ramen beter dicht kunnen blijven vanwege veel fijnstof. We zullen de metingen ook gebruiken om effecten te meten van het voedselbos ‘BIO-bos’ dat in Leiden aangelegd zal worden.

Lees meer

boom in herfstkleuren

De Verademing

Werkgemeenschap De Verademing wil mensen helpen hun longklachten te verminderen. We willen luchtkwaliteit meten en verbeteren, en combineren dat met een digitaal systeem om symptomen bij te houden.

4medbox
logo remedi

4MedBox Copyright 2022